Ding Dong! Welke type deurbel verkiest u?
Deurcommunicatie. Het aanbod is overweldigend. De mogelijkheden eindeloos. Weet u nog waar de spreekwoordelijke klepel hangt? Tijd voor een overzicht.
Als installateur weet u dat het voorstellen van de juiste deurbel méér is dan alleen een technische keuze. Elke klant heeft andere behoeften en wensen. Bij Vander Elst bieden we een uitgebreid assortiment deurbellen aan. Zo kunt u een oplossing bieden, helemaal afgestemd op de stijl en smaak van elke klant.
Onmiddellijk naar onze Top 10? Dat kan! Download hem hier:
Van een handmatige deurklopper naar gesofisticeerde deurcommunicatie met videofonie
De geschiedenis van de deurbel gaat terug tot de 19e eeuw, toen de deurklopper zijn intrede deed. U weet wel, zo’n metalen of koperen ring die op ooghoogte aan de deur werd bevestigd. Daarmee konden bezoekers op de deur of het raam kloppen om hun aanwezigheid kenbaar te maken. Hoewel deze ringen vaak sierlijk en soms echt uit de kluiten gewassen kunstwerken waren, kondigen we vandaag onze komst toch net iets anders aan. Na de deurklopper kwam de deurbel. Er kwamen heel wat variaties en ze werden telkens gesofisticeerder. Vandaag zijn al deze variaties aan deurbellen nog steeds terug te vinden in ons assortiment. We duiken even de geschiedenis in.
Mechanische deurbellen
Na de deurklopper kwam de mechanische deurbel. Hiervoor werd gebruikgemaakt van een touw dat bevestigd werd naast de voordeur. Aan de binnenkant van het huis hing een bel die hiermee was verbonden. Wanneer een bezoeker dan aan het touw trok, kon de bel binnenshuis worden gehoord. Vandaag bestaat dit soort bel nog steeds. Weliswaar werd het touw vervangen door een knop waarop bezoekers kunnen drukken. Zo wordt een hamertje in beweging gezet dat het geluid van de bel produceert. Geen elektronisch geluid dus, maar de meest klassieke vorm van deurcommunicatie.
LTW-serie
Dit productgamma omvat een variatie aan klassieke industriële en residentiële bellen. Wanneer uw klant op zoek is naar een basis deurcommunicatie is deze reeks een perfecte oplossing. De beltoon houdt aan tot de knop wordt losgelaten. Dit type bel is interessant voor industrieel gebruik als waarschuwing voor gevaar of wanneer het pauze is.
Eerste elektrische deurbel
Pas in 1831 vond Joseph Henry de elektrische deurbel uit. Aanvankelijk waren deze deurbellen voorzien van dure batterijen. Pas later, rond 1900, werden deze batterijen vervangen door transformatoren waardoor het mogelijk werd om de deurbel op het stroomnetwerk aan te sluiten. Tot 1930 waren deze deurbellen voorzien van luide zoemers. Vanaf de jaren ’30 werden de deurbellen met verschillende tonen populair.
Gong-serie
De GONG-serie bevat een reeks tijdloze tweekleurige elektromechanische gongs. De soundbars zijn gemaakt van echt belstaal voor een heldere en rijke signaaltoon.
Draadloze deurbel
In 1989 werd de eerste draadloze deurbel geïntroduceerd, waardoor het trekken van kabels verleden tijd werd. Draadloze deurbellen werken met behulp van batterijen in zowel de deurdrukker als de ontvanger. Draadloze deurbellen bestaan nog steeds maar zij het wel iets geavanceerder nu via wifi of bluetooth. Ze bieden diverse functies, zoals ontvangers op netstroom, verschillende melodieën en verlichting. Bovendien zijn er draadloze deurbellen met camera's en intercomsystemen beschikbaar.
Mistral-serie
Deze serie is dé referentie voor radiogongs en is reeds geïnstalleerd in duizenden woningen in België. Met een maximaal transmissiebereik van 500 meter kan deze gong geplaatst worden waar uw klant maar wil. Hij is apart of als set verkrijgbaar met bijhorende beldrukknop.
Calima-serie
De Calima-serie is een moderne, draadloze gong die u in de woning neerzet waar uw klant op dat moment een belsignaal wenst te horen: boven, beneden of zelfs in de tuin. Ook deze gong heeft een transmissiebereik van 500 meter en door de gekleurde LED-ring die oplicht weet u meteen wanneer er wordt aangebeld. De Calima bestaat in 4 verschillende uitvoeringen. De Calima 800 is zelfs een volwaardige bluetooth speaker waarop muziek gestreamd kan worden. De muziek stopt wanneer er wordt aangebeld. Heel handig is dat de Calima-reeks compatibel is met alle drukknoppen van de Mistral range en ook gebruikt kan worden als uitbreiding op een reeds aanwezig systeem.
Domotica en deurcommunicatie
De laatste jaren heeft de deurbel zich ontwikkeld tot een geavanceerd toegangstechnologiesysteem. Domotica werd ook toegepast op deurbellen. De deurbel is zo uitgegroeid tot een gadget waarmee uw klanten op afstand én draadloos, comfort, veiligheid en zorg rondom hun voordeur kunnen optimaliseren.
Vidoora-serie
De deur openen of niet? Vidoora laat uw klant de keuze. Met deze slimme deurbel zien ze wie er voor de deur staat, als ze thuis zijn maar ook onderweg. Via de app op hun smartphone bepalen ze zelf of ze de deur openen voor hun bezoeker, of net niet. Een kwalitatief alternatief voor videofonie zonder binnenpost. Heel handig: de smart video deurbel Vidoora is compatibel met de Mistral en Calima series van Grothe.
Deurbellen bij Vander Elst: diversiteit en flexibiliteit voorop
Bij Vander Elst willen we graag aan ieders wensen tegemoetkomen. We kiezen daarom bewust voor een compleet aanbod. Zo is er voor iedereen in het gezin een geschikte oplossing: de Vidoora-app voor de tienerdochter die de nieuwste technologie omarmt, de ouders die buiten op het terras hun favoriete podcast beluisteren met de Calima en als oma nog steeds de voorkeur geeft aan een traditionele deurbel is dit met onze LTW-serie ook geen enkel probleem. Onze deurbellen zijn zo ontworpen dat ze naadloos kunnen worden gecombineerd, op maat van elk gezin.
Om u inzicht te geven in onze meestverkochte modellen, stelden we een top 10 samen.